petabcAsociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie (ARPAC) recunoaste si promoveaza importanta si rolul social al animalelor de companie si in acelasi timp sustine si incurajeaza cresterea si ingrijirea cu responsabilitate a acestora. Urmand aceste principii, incepand cu anul 2012, ARPAC impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania (AGMVR) au derulat un program educational adresat copiilor de clasa a doua din scolile sectorului 5 din Bucuresti.

Ideea proiectului a pornit de la efectele pozitive pe care le au animalele de companie asupra dezvoltarii emotionale si sociale ale copiilor; prezenta unui prieten necuvantator facandu-i pe copii mai responsabili si mai sociabili, calitati ce le vor extrapola in viata lor sociala ulterioara, ca adolescenti si apoi adulti.

Programul „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” explica intr-o maniera interactiva regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile pe care acestea le aduc in viata oamenilor. Programul se adreseaza elevilor, parintilor si tuturor iubitorilor si detinatorilor de animale de companie.

In editia 2014-2015 au fost inscrise 75 de scoli din Bucuresti si orase mari ca Iasi, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca. In urma acestei editii, 6.000 de elevi au invatat ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie.

La editia 2015-2016 s-au inscris 120 de scoli din Bucuresti si alte 20 de localitati din tara, atat din mediul rural, cat si din mediul urban. Peste 8000 de elevi, profesori si parinti au participat la activitatile ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie in aceasta ultima editie.

In prezent, programul educational se desfasoara in 200 de scoli din toata tara. Medici veterinari, studenti de la Facultatea de Medicina Veterinara si cadrele didactice din scolile partenere sustin ore despre ingrijirea animalelor de companie. 

Pentru mai multe detalii despre programul ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie vizitati site-ul www.petabc.ro.

www.PetABC.ro

petabc

Afla cum trebuie sa hranim animalele in functie de varsta si talie, care sunt nevoile nutritionale in functie de rasa, ce rol au animalele in viata noastra si multe alte informatii.

video petabc

Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie recunoaste si promoveaza importanta si rolul social al animalelor de companie si sustine cresterea si ingrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonare Newsletter

Conditii de Utilizare

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.arpac.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.