Blog

20.000 de elevi au învăţat ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie în anul şcolar 2017 – 2018

20.000 de elevi din 40 de localităţi au învăţat ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie în anul şcolar 2017 – 2018, cu ajutorul profesorilor şi medicilor veterinari, program derulat de ARPAC – Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie. Meritele profesorilor, elevilor şi voluntarilor programului au fost recunoscute în cadrul Galei ARPAC care a avut loc pe 12 iunie în Bucureşti.

Citește mai departe: 20.000 de elevi au învăţat ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie în anul şcolar 2017 – 2018

Carbohidrații în hrana pentru câini și pisici

Carbohidrații sunt un grup de compuși având aceeași structură biochimică pe bază de carbon (C), hidrogen (H) și oxigen (O). Carbohidrații cuprind zaharuri, amidonuri și fibre alimentare. Moleculele cele mai simple din categoria carbohidraților sunt zaharurile (monozaharide și dizaharide). Lanțurile și structurile mai lungi formate din aceste zaharuri reprezintă carbohidrații complecși, cum ar fi amidonurile (polizaharide) și fibre dietetice (oligo- și polizaharide). Zaharurile și amidonurile sunt numite carbohidrați digerabili.

Citește mai departe: Carbohidrații în hrana pentru câini și pisici

ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie 2011-2015

Programul ABC –ul Îngrijirii Animalelor de Companie a fost lansat în anul  2011, la iniţiativa Asociaţiei Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România. Programul educaţional s-a adresat copiilor de clasa a doua din şcolile sectorului 5 din Bucureşti.

Beneficiile hranei preparată pentru animalele de companie

„Pe măsură ce schimbăm modul în care trăim și petrecem mai mult timp cu animalele de companie, este important să evităm hrănirea acestora cu resturi de la masa noastră. Nu numai că unele alimente comune pentru oameni sunt toxice pentru pisici și câini, dar adesea adaugă calorii care pot afecta sănătatea unui animal de companie pe termen lung. Hrănirea unei diete echilibrate, exerciții fizice regulate și îngrijire responsabilă pot ajuta animalele de companie să rămână sănătoase în timpul distanțării sociale." este mesajul împărtăşit de reprezentanţii GAPFA (Alianţa Globală a Asociaţiilor din Industria PetFood) şi FEDIAF (Federaţia Europeană a Industriei de Petfood).

Citește mai departe: Beneficiile hranei preparată pentru animalele de companie

Ce spun elevii şi părinţii despre ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie

Ce spun elevii? “Prin intermediul acestui proiect educaţional am învăţat cum trebuie îngrijit un animal de companie, acesta având nevoi, dar şi drepturi. De exemplu, orice animal de companie are nevoie nu numai de hrană şi adăpost, dar şi de multă afecţiune, protecţie. În plus, acesta are şi dreptul la sănătate, deci trebuie dus la veterinar în mod regulat”. Spune Teodora, elevă clasa a VI-a B, Liceul Tehnologic Antim Ivireanu.

Citește mai departe: Ce spun elevii şi părinţii despre ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie

Beneficiile unui animal de companie in viata unui copil – interviu Copilul.ro

A avea un animal de companie aduce o serie de beneficii in viata fiecaruia dintre noi. Pentru a afla ce inseamna prezenta unui animal de companie in viata unui copil, va invitam sa cititi articolul-interviu pregatit in cadrul programului educational ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie, realizat cu sprijinul Mihaelei Zaharia, psiholog si specialist PetABC.ro.

Citește mai departe: Beneficiile unui animal de companie in viata unui copil – interviu Copilul.ro

Subcategorii

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonare Newsletter

Conditii de Utilizare

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.