Hrana umedă este preparată prin amestecarea ingredientelor din rețetă și gătirea acestora în recipiente închise ermetic – conserve, tăvițe sau pliculețe. În acest fel, hrana rămâne sterilă în ambalajul său pe durata de valabilitate a produsului sau până la deschidere. Aceste produse pot fi sub formă de bucățele în sos, zeamă sau gelatină, pate sau spumă.

Selectarea ingredientelor 

Multe din ingredientele utilizate în producerea hranei pentru animale de companie sunt descrise ca fiind derivate sau subproduse de origine animală (sau pește). Aceste ingrediente fac parte din surplusul de origine animală din industria alimentară pentru consum uman. Exemplele de subproduse includ ficat, rinichi, plămâni și diverse făinuri. Totodată, aceste ingrediente provin de la speciile care se întâlnesc cel mai frecvent în lanțul alimentar uman. 

În hrana umedă pentru animale de companie, subprodusele ajung la fabrică în formă proaspătă sau congelată. E posibil ca acestea să fie tăiate în bucăți și adăugate amestecului rețetei în mod direct sau să fie măcinate fin, amestecate cu ingrediente uscate precum cereale, modelate în benzi și apoi tăiate în bucăți de diverse dimensiuni și forme. Sunt incluse și alte ingrediente, cum ar fi uleiuri și grăsimi, vitamine, minerale, cereale, paste, semințe sau legume. Apa este de asemenea adăugată adesea ca ingredient pentru a facilita procesarea și a conferi hranei forma și textura finală.

Aflaţi mai multe despre cum este preparată hrana umedă pentru animale de companie din fişa informativă de mai jos.

 

Sfaturi PetABC

petabc

Află cum trebuie să hrănim animalele în funcţie de vârstă şi talie, care sunt nevoile nutriţionale în funcţie de rasă, ce rol au animalele în viaţa noastră şi multe alte informaţii. Descoperă şi GHIDUL FAMILIEI.

video petabc

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonare Newsletter

Conditii de Utilizare

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.