Câinii și pisicile au nevoi nutriționale specifice, care variază în funcție de etapa de viață, de sănătatea fizică și mentală și  de nivelul de activitate. Hrana trebuie să ofere animalelor de companie echilibrul corect de nutrienți.

Hrana pentru animalele de companie poate fi completă sau complementară. Hrana completă este completă din punct de vedere nutritiv: asigură toți nutrienții în cantitățile și proporțiile de care are nevoie animalul dvs. Hrana complementară (de exemplu, recompensele) este concepută să reprezinte doar o parte din dietă și nu va îndeplini cerințele nutriționale atunci când este oferită de sine stătător. 

Producătorii de hrană pentru animale de companie au dobândit competența nutrițională necesară pentru a asigura conținutul corect de ingrediente, în cantitățile adecvate pentru  a furniza nutrienții necesari. Ei colaborează adesea cu experți nutriționiști independenți sau respectă recomandările elaborate de echipe științifice.

Cunoștințele tot mai vaste și tehnologia tot mai avansată din domeniul hranei pentru animale de companie a dus la o transformare remarcabilă a acestui sector industrial de-a lungul anilor. În prezent, este general recunoscut, în rândul medicilor veterinari și nu numai, faptul că o nutriție îmbunătățită reprezintă un factor important care ajută animalele de companie să aibă o viață mai lungă și mai fericită.

Pe lângă apă, există 5 nutrienți cheie:

  1. Proteine
  2. Carbohidrați
  3. Grăsimi
  4. Vitamine
  5. Minerale

Află mai multe despre cei cinci nutrienţi din fişa informativă FEDIAF. 

Sfaturi PetABC

petabc

Află cum trebuie să hrănim animalele în funcţie de vârstă şi talie, care sunt nevoile nutriţionale în funcţie de rasă, ce rol au animalele în viaţa noastră şi multe alte informaţii. Descoperă şi GHIDUL FAMILIEI.

video petabc

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonare Newsletter

Conditii de Utilizare

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.