Pentru o viaţa sănătoasă, oamenii au nevoie să facă mişcare în fiecare zi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul animalelor de companie, precum câinii sau pisicile. Exerciţiile ar trebui să facă parte din rutina zilnică a fiecărui animal de companie pentru a ne asigura că rămân în condiții fizice bune, dar şi pentru a le face fericite.

Câinii beneficiază de exerciții fizice zilnice în afara curții și / sau acasă. Acest lucru poate fi sub forma de a merge la plimbare sau alergare, înot sau aruncarea unei mingi în parc.

Pisicile capabile să se aventureze în aer liber sunt probabil mai active decât pisicile interioare care prezintă un risc mai mare de a deveni supraponderale. Dacă aveți o pisică care traieşte doar în interior (ex. apartament), trebuie să vă asigurați că alocați timp în fiecare zi pentru ca pisica dvs. să se miște. În general, pentru o pisică sănătoasă, ar trebui să ne asigurăm că îi oferim 4 sesiuni a câte 10 minute de joacă pe zi.

La fel de important este şi antrenamentul. Acesta trebuie privit ca un mijloc de comunicare eficientă cu animalul nostru de companie și ca o modalitate prin care ne asigurăm că va avea succes în interacțiunile cu mediul lor, cu alte persoane și cu alte animale. Un program de instruire sub îndrumarea unui formator calificat ar trebui să înceapă cât mai devreme în viață.

Vă invităm să aflaţi mai multe despre exerciţii şi antrenament: https://bit.ly/3bRPCn0

 

Sfaturi PetABC

petabc

Află cum trebuie să hrănim animalele în funcţie de vârstă şi talie, care sunt nevoile nutriţionale în funcţie de rasă, ce rol au animalele în viaţa noastră şi multe alte informaţii. Descoperă şi GHIDUL FAMILIEI.

video petabc

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie recunoaşte şi promovează importanţa şi rolul social al animalelor de companie şi susţine creşterea şi îngrijirea cu responsabilitate a acestora.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonare Newsletter

Conditii de Utilizare

Pentru a va oferi servicii mai bune, utilizam cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.